h1

Despre PRbeta și workshop-urile pentru studenți

November 29th, 2012

PRbeta București

În poză sunt studenții pe la workshop-urile PRbeta București, încheiate ieri.

Tocmai mă întorc de la mine de la facultate unde a avut loc prima dezbatere despre bloguri și social media organizată sub titlul Atelierele Social Media Universitaria la care l-am avut ca invitat pe Chinezu. Megacunoscutul blogger a demonstrat studenților că nu e un om excepțional doar în online, ci și în realitate. Eu știam asta de când m-a ajutat la cercetarea mea pentru licență.

Am observat acolo că foarte mulți studenți sunt încurajați la cursuri să-și facă blog, ceea ce e foarte tare din multe puncte de vedere. Și chiar dacă mulți cei din sală care și-au făcut blog sunt pe nicăieri cu el (nu știu nici că le trebuie pagină de contact sau să pună un link, unii), ce e sigur e că, dacă le place și sunt serioși/ambițioși, vor învăța, vor înțelege beneficiile și vor profita de blog pentru a-și atinge scopurile.

Însă ce apreciez și mai mult e deschiderea unor oameni ca și Chinezu de a își lua din timp și a „coborî” oarecum în cadrul unei facultăți pentru a sta de vorbă cu studenți, a le răspunde la întrebări și, practic, a lumina minți. În egală măsură sunt de lăudat eforturile profesorilor ca Horea Mihai Badău de a aduce astfel de oameni în fața studenților.

Același lucru îl fac și cele două proprietărese ale PRbeta, cu workshopurile organizate anul acesta prin toată țara: Timișoara, Cluj, București și Iași. Doar că ele fac asta la un nivel mult mai ridicat. Șase zile de workshop gratuit adresat studenților cu oameni grei în domeniul comunicării mi se pare ceva extraordinar. Ajutorul pe care îl acordă este nemaipomenit și incomensurabil (scuzați cuvântul).

Au participat câteva din colegele mele de la CRPedia (articol în curând) și alți oameni faini (exemplu) la seria de workshop-uri din Cluj și am văzut că a prins extrem de bine. La fel a fost și cu seria de la București la care am luat parte și eu. Aici, din peste 70 de studenți au fost selectați 15 (la Iași din aproape 100) care au primit ocazia de a sta de vorbă cu speakeri precum Dragoș Alexa, Alex Negrea, Monica Jitariuc șamd.

Studenții (printre care și eu) au învățat multe și au cunoscut oameni noi frumoși. Asta înseamnă enorm. Recunoștința este pe măsură și din partea mea. Respect foarte mult pe Cristina și pe Oltea pentru ceea ce fac și le percep ca pe niște modele: văzând cum se implică și ce impact pozitiv au pentru studenții ca mine (cărora le este greu să își găsească job și contacte în domeniu) mă inspiră ca pe viitor să fac la fel și să ajut pe cei aflați la început.

Așa crește industria și așa se face progres până la urmă în țara asta. De aceea îi felicit pe cei care organizează evenimente pentru studenți și pe cei care vin în fața lor să dea mai departe ceea ce știu. Asta e comunicare, frate.

Un comentariu la “Despre PRbeta și workshop-urile pentru studenți”

  1. […] un foarte interesant live text al intalnirii, apoi va invit sa cititi ce au scris Loredana Bobei si Alex Dragan, studenti FJSC, precum si ce a scris Ecaterina Moldoveanu, bloggerita si studenta la Dimitrie […]


Lasa un comentariu.

Get Adobe Flash player