h1

Înainte cu masteratul

November 7th, 2012

Toată lumea mă întreabă de ce am venit în București și le dau mai multe raspunsuri. Unul dintre ele e că am vrut să-mi ies din zona de confort. Clujul e un oraș superb și cel mai mișto din România pentru studenție, dar pentru masterat am vrut o provocare nouă.

A fost o poveste lungă cum am ajuns să decid să mă mut în capitală și să-mi continui studiile aici, dar ideea principală e că am reușit s-o fac și acum sunt în plin proces de acomodare.

Sunt printre puținii care au venit de la facultate din Cluj aici. Eu am venit să-mi dau admiterea la sfârșitul lui septembrie. M-am înscris la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București și la binecunoscutul SNSPA. La ambele am optat pentru cel mai căutat program de master: cel care îmbină publicitatea cu PR-ul (cel puțin în titlu). N-a fost deloc simplă admiterea la FJSC, unde am și rămas. Am avut de dat un examen scris din mai multe cărți și apoi o probă orală ca un interviu. La celalaltă facultate, SNSPA, am avut un proiect pe care l-am susținut în fața unei comisii.

M-am concentrat să învăț cu puțin timp înainte de admiteri, dar am reușit să intru la ambele opțiuni și să prind și locuri bugetate. La FJSC am intrat chiar primul pe listă, cu cea mai mare medie. Am și ales această facultate și acum studiez ca masterand cu acte în regulă.

Am cursuri seara și aproape toate sunt cu colaboratori ai universității, adică practicieni care nu au doctoratul dat, oameni din industrie cu multă experiență în spate și mult know-how. Învăț să cum să-mi muncesc creativitatea, cum să fac strategii de campanii și cum să gândesc în spiritul advertising-ului. Sunt multe noțiuni pe care le știu deja din facultate și e pe alocuri plictisitor din acest motiv. Se vorbesc chiar și de lucruri de care și eu am scris. În plus, la cursuri trebuie să vizionez multe reclame care ilustrează conceptele pe care le discutăm și pe o mare parte din ele le văzusem deja chiar de mai multe ori. E ok, totuși, fiindcă observ puncte de vedere diferite și abordarea mult mai practică, mai realistă, îmi surâde. Asta dacă vă interesează domeniul.

3 comentarii la “Înainte cu masteratul”

  1. Buna:) marti am si eu examenu de admitere la FJSC la Campanii de Comunicare in Relatii Publice si Publicitate si doream sa te intreb cum a fost ptr ca nu am gasit nici o informatie despre examenu propriu-zis.Multumesc


  2. Btw in toamna dau si la SNSPA la Publicitate. Iti pare bine ca ai ramas la FJSC?


  3. Da, ca la snspa e mai greu. Daca si lucrezi e dificil sa si inveti. Dar nu sunt convins la care din cele doua e mai bine. Cred ca sunt avantaje la ambele.


Lasa un comentariu.

Get Adobe Flash player